Vindkraft & Smart Hoist
close

Kontakta oss

Fyll i kontaktformuläret så återkopplar vi till dig så snabbt vi kan
Jag samtycker enligt integritetspolicy

Tack för din förfrågan!

Vi strävar alltid efter att återkomma till dig inom 24 h
Tillbaka till produkt
Ring oss
+46(0)36 316570
start / Om oss / Case / Vindkraft & Smart Hoist

Vindkraft & Smart Hoist

Efter att kontakt etablerats med ett internationellt företag, en av huvudaktörerna inom vindkraftsindustrin, påbörjades utvecklingen av en ny version av Smart Hoist i nära samarbete med dem. Smart Hoist uppdaterades och skräddarsyddes för att motsvara kraven deras serviceorganisation ställde för att få en optimal arbetssituation i nacellerna. 

Utifrån standardversionen av Smart Hoist gjordes anpassningar där det togs hänsyn till bland annat utrymmet och befintliga balkar i nacellen samt lyfthöjden vid olika arbetsmoment.

- Det var givetvis mycket spännande för oss när vi kontaktades och fick möjlighet att vidareutveckla Smart Hoist enligt input direkt från slutanvändare, säger Anna Johansson, försäljningschef på Svero. Det visar att vi fått fram en lyftlösning som är perfekt för arbeten i trånga utrymmen och det gäller inte bara inom vindkraftindustrin utan överallt där det är ont om plats för lyft.

Smart Hoist är en balkvagn i aluminium, med ett integrerat lyftblock, som Svero lanserade under 2021. De uppsatta målen under utvecklingen var att få ner bygghöjden och vikten så mycket som möjligt. Ett annat fokus var att den skulle vara lätt att ta med och smidig att montera. Resultatet blev denna kombinerade produkt, perfekt för service och underhållsarbeten. Med en vikt på endast 10,1 kg och en bygghöjd på 150 mm blev ett patent godkänt i maj 2022. 

Här några bilder från utvecklingsarbetet:

                                

Titta gärna närmare på hur smidig monteringen av en Smart Hoist är:

Behöver du anpassade lyftblock eller balkvagnar?

Vill du exempelvis ha utökad lyfthöjd eller överlastskydd? I vår konfigurator kan du enkelt skräddarsy både block och vagnar enligt dina önskemål och behov.

Produktkonfigurator

Vill du få en offert, göra en beställning eller boka rådgivning?

Kontakta oss