Smart upphängning fjärrvärmerör
close

Kontakta oss

Fyll i kontaktformuläret så återkopplar vi till dig så snabbt vi kan
Jag samtycker enligt integritetspolicy

Tack för din förfrågan!

Vi strävar alltid efter att återkomma till dig inom 24 h
Tillbaka till produkt
Ring oss
+46(0)36 316570
start / Om oss / Case / Smart upphängning

Smart upphängning

I många större projekt som Svero är delaktiga i levereras lyftutrustningen direkt från vår produktion, färdigmonterad och förberedd, för snabb montering. Svero lagerhåller utrustningen för att sedan skicka den efter kundens avrop. Det är en stor fördel då det oftast är trånga och väderutsatta byggplatser som arbetet utförs på. 

Ett exempel på ett sådant projekt är en utbyggnad av fjärrvärmenätet i Stockholms-trakten där rören skulle hängas upp under en 330 meter lång bro. Svero kom tidigt in i projektet och var med som ett bollplank under processen och utformade en skräddarsydd lösning på upphängningen. Ritningar och stepfiler tillhandahölls och kunde överföras direkt till kundens cadprogram. Leveransen bestod av 66 specialtillverkade balkvagnar som levererades förmonterade för att snabbt kunna lyftas på plats. Balkvagnarna underlättade och snabbade på monteringen av rören, vilket sparade mycket tid. När installationen är klar och vattnet pumpas genom rören, tar vagnarna även hand om rörens horisontella rörelse, som uppstår när de expanderar eller drar ihop sig beroende på vattnets temperatur. I detta fall är den maximala utvidgningen 300 mm.

- Utmaningen i det här spännande projektet var att ta fram godkända vagnar som var anpassade för just det här ändamålet, säger Nicklas Almlöw som är teknisk säljare och ansvarig för projektet. Det är inte bara att hitta själva lösningen utan också vara med som spindeln i nätet mellan kund, konstruktion och testning av produkt hos tredje part. Målet är givetvis alltid en nöjd kund i slutändan och det blev det också här, avslutar Nicklas.

Har du ett större projekt som inkluderar någon form av speciallösningar för exempelvis rörlig upphängning eller lyft är du välkommen att kontakta Nicklas Almlöw:

Mail: n.almlow@svero.com
Telefon: 036-316573

Behöver du anpassade lyftblock eller balkvagnar?

Vill du exempelvis ha utökad lyfthöjd eller överlastskydd? I vår konfigurator kan du enkelt skräddarsy både block och vagnar enligt dina önskemål och behov.

Produktkonfigurator

Vill du få en offert, göra en beställning eller boka rådgivning?

Kontakta oss