Upphängning vid Kungens kurva
close

Kontakta oss

Fyll i kontaktformuläret så återkopplar vi till dig så snabbt vi kan
Jag samtycker enligt integritetspolicy

Tack för din förfrågan!

Vi strävar alltid efter att återkomma till dig inom 24 h
Tillbaka till produkt
Ring oss
+46(0)36 316570
start / Om oss / Case / Upphängning vid Kungens kurva

Upphängning vid Kungens kurva


I den 8 meter breda och 185 meter långa gång- och cykelbron över E4:an, mellan Kungens kurva och Skärholmen, har rören till fjärrvärmen och fjärrkylan placerats i stållådan under bron. Hit har Svero levererat de balkvagnar och kopplingar som fjärrvärmerören hänger i.

- Rörupphängningssystemet Svero levererade bestod av 60 stycken förmonterade 3 tons balkvagnar inklusive kopplingarna mellan vagn och rör, säger Nicklas Almlöw som är teknisk säljare på Svero. Vagnarna lagerhölls av Svero för att skickas efter avrop från platschefen. Det lastades 8 styck per pall och de anlände just-in-time för att underlätta hanteringen på den trånga byggplatsen.

Rören till fjärrvärmen är 12 meter långa och 710 mm i diameter. De lyftes in i bron via en arbetsplatå som grävts upp, svetsades inne i bron och puttades sedan manuellt på plats med hjälp av balkvagnarna som de sedan hänger i. Lösningen innebar att inga byggställningar behövdes och arbete med hängande last kunde undvikas.

Har du ett större projekt som inkluderar någon form av speciallösningar för exempelvis rörlig upphängning eller lyft är du välkommen att kontakta Nicklas Almlöw:

Mail: n.almlow@svero.com
Telefon: 036-316573

Behöver du anpassade lyftblock eller balkvagnar?

Vill du exempelvis ha utökad lyfthöjd eller överlastskydd? I vår konfigurator kan du enkelt skräddarsy både block och vagnar enligt dina önskemål och behov.

Produktkonfigurator

Vill du få en offert, göra en beställning eller boka rådgivning?

Kontakta oss